kříž

Je jednom kamenném stupni půdorysných rozměrů 153 x 156 cm je hranolový podstavec složený ze soklu (půdorysně 90 x 83 cm), který přes profilované římsy přechází do střední části s volutovými křídly, a horní poměrně subtilní římsy. Na přední straně podstavce je reliéfní kartuš tvořená rokajovými a akantovými motivy, bez nápisu. Na podstavci je pylon směrem vzhůru se mírně zužující, zdobený reliéfně na třech stranách dole mušlí, nahoře květinovými závěsy a ve středu proplétaným geometrickým motivem, vše v mělkých vpadlinách. Pylon je ukončen čtyřbokou taktéž reliéfně zdobenou hlavicí. Na pylonu masivní kříž s liliovým zakončením. Tělo Krista má hlavu skloněnu k pravému rameni, překříženu pravou nohu přes levou, bederní roušku svázanou a rozevlátou u levého boku. Nad hlavou Krista nápisová blána IN / RI. Zadní strana kříže je hladká. Celková výška bez stupně je cca 5,1 m.