hospoda Na Rychtě

Samostatně stojící budova podélné dispozice s dvěma podkrovními patry postavena z cihelného zdiva. Hlavní průčelí o čtyřech okenních osách, boční fasáda uplatňuje osm okenních os. Po obvodu objektu obíhá profilovaná korunní římsa. Štít s volutovými křídly ve dvou patrech ukončen půlkruhově, členěn profilovanými římsami. Ve vrcholu štítu dvě drobná okna tvaru volského oka. Objekt zastřešen sedlově, na východní straně vikýř. Ve střední ose průchozí chodba s valenou klenbou se třemi páry lunet. Vlevo od střední osy vstup do velkého sálu, u něhož byl původní trámový strop nahrazen dřevěným podhledem. Místnosti objektu jsou plochostropé, ve sklepním prostoru dochována valená klenba, v jeho severní části uplatněna klenba stájová. Sedlová střecha je pokryta bobrovkou, kromě vikýře na východní straně, západních dvorních přístavků a severní dvorní přístavby, které jsou opatřeny plechovou krytinou.