socha sv. Jana Nepomuckého

Postava světce, v životní velikosti, stojí na hranolovém podstavci, složeném ze soklu čtvercového půdorysu, který přes vícenásobnou profilaci přechází do střední části, nahoře rozšířené do oblého tvaru. Horní polovina střední části podstavce je dole ukončena dvojitým čabrakovým tvarem a je opatřena nápisy ve vyrytých rámech na všech čtyřech stranách. Na přední straně: „SWATI NEPOMUCKI / JENE / DOBREI CTI SILNI / PATRONE“, vpravo: „RACZ NAS W TWE / PAMIETI MÍTI“, vzadu: „WTEI NAS TWE CT: / ITELE CHRAN / A PŘED ZLIM IA / ZIKEM BRAN / LETA PANIE / 1762“, vlevo: „NENECHEI NAS ZAHANBITI“. Podstavec je ukončen vyloženou profilovanou římsou. Postava světce je oblečena v tradičním kněžském oděvu s kožešinovou pláštěnkou a biretem na hlavě, levá noha je poněkud předsunuta, levá ruka drží kříž s korpusem, pravice pokrčená na hrudi ukazuje na kříž. Rysy obličeje i ruce jsou hruběji zpracované. Dolní část sochy od kolen dolů je poněkud disproporční, což může svědčit o pozdější úpravě sochy.