slovanská a keltská osada, archeologické stopy

Lokalita byla původně situována na mírném svahu exponovaném k severu, na obou březích potůčku Újezdka. Výstavba dálnice však zásadně změnila konfiguraci terénu. Na místě byl proveden archeologický výzkum, čímž vlastní památka zanikla. V současné době se zde nachází dálniční nadjezd a mimoúrovňová křižovatka. Prostor v okolí nebyl zkoumán a nelze doložit, zda a v jaké míře se jedná o území s archeologickými nálezy. Nebyla vymezena hranice kulturní památky. Osídlení se předpokládá severním směrem, do míst zahrádek a případně i na západ a východ od dálnice. Na původní evidenční kartě je rukou dopsáno „Zrušeno MK ČR 1025/88 z 12.9.89“ a „SUPP 5266/89“, tyto dokumenty se však nepodařilo v archivech dohledat.