socha sv. Libora

Na jednom kamenném stupni je podstavec obdélného půdorysu (88 x 78 cm), jehož spodní část tvoří nízký sokl, který přes profilaci přechází do střední užší části podstavce s rytým rámem na přední straně, a horní profilovaná vyložená římsa. Na přední straně podstavce je nápis: „Renovatum / Anno Domini / MDCCCXXXIV“. Na podstavci je nízká hranolová podnož s vlastní stojící sochou světce v kontrapostu, v nadživotní velikosti, tělo esovitě prohnuté, pravé koleno předsunuto. Do podnože vpředu vlevo z čelního pohledu je dodatečně osazena lucerna historizujícího tvaru, která na starších fotografiích není. Světec je oblečen v rouchu biskupa, splývajícím v bohatých záhybech, s dlouhým pláštěm přes ramena, na hlavě má mitru, v levé ruce biskupskou berlu s pozlaceným zakončením, pravá ruka je pokrčena a zdvižena v žehnajícím gestu. Po pravém boku světce byla postava malého černouška, přiklekajícícho na levé koleno, s miskou v rukách – ta byla odcizena, zjištěno v dubnu 2003. Výška podstavce je 158 cm, podnože 14 cm, vlastní sochy cca 2,1 m, celkem cca 3,8 m.