socha sv. Anny Samotřetí

Na dvou pískovcových stupních umístěn hranolový sokl, odstupňováním přecházející do podstavce rozšířeného po stranách o volutová křídla a ukončeného masívní převislou římsou. Na čelní straně podstavce neúplný německý nápis ve vykrajovaném zrcadle, vlevo záznam o renovaci sousoší v roce 1828, vpravo na boku a vzadu další ryté nápisy se jmény pravděpodobně související s donátory založení nebo obnov památky. Volutová křídla zdobená akantem, střapci a mušlemi. Nad římsou umístěn profilovaný sokl pro vlastní sousoší sv. Anny s malým Ježíškem a P. Marií. Sv. Anna stojí v kontrapostu, oblečená do splývavého nařaseného šatu přepásaného v pase, dlouhého pláště přes ramena a s plachetkou na hlavě. Na pravé ruce drží malého Ježíška. Sedící dětská postava je zachycena v toporné strnulosti, s koleny u sebe a s pohledem upřeným před sebe, zahalena pouze do bederní roušky. Levá ruka se opírala o sv. Annou, pravá ruka mírně od těla. Obě paže jsou od ohybu v lokti uražené. Na hlavě sv. Anny a Ježíška se zachovaly paprsčité kovové zlacené svatozáře. Na levé ruce drží sv. Anna malou Pannu Marii korunovanou jako Královnu nebes. Postava Panny Marie je rovněž toporná, s pohledem upřeným před sebe a s rukama sepnutýma před hrudí. Ve vrcholu koruny je zasazeno kovové jablko, ze kterého vycházel křížek.