výšinné opevněné sídliště Obersko

V terénu jsou dosud patrné pozůstatky opevnění plochy cca 2,3 ha. Hradisko má oválný tvar o rozměrech delší osy cca 340 m a kratší cca 80 m. Vnitřní prostor hradiska není dále členěn. S výjimkou příkrého východního svahu se na všech ostatních stranách dochoval val a příkop. Val je nejzachovalejší na severní a severozápadní straně, kde dosahuje výšky kolem 4-5 m. Ne severovýchodní straně linie valu pokračuje, ale je nevýrazná a postupně se vytrácí. Příkop je nejzřetelnější na severozápadním svahu, kde dosahuje hloubky až 1 m. Na západě je průběh opevnění mírně dovnitř prohnutý a přerušený, patrně se jedná o původní vstup. Přerušení valu na dalších místech je zřejmě novodobého původu (cesta, sondy). Na severním svahu je linie opevnění posílena o další, vnější val. Také terénní nerovnosti na jihu mohou být pozůstatkem po šíjovém valu. Na povrchu tělesa valu se vyskytují až struskovitě přepálené kameny, dokládající zánik opevnění požárem. Lokalita je nezastavěná, porostlá smíšeným lesem, v jižní části hustým smrkovým mlázím. Na několika místech vnitřní plochy byly zaznamenány stopy po nelegálních výkopech.