boží muka

Boží muka z pískovce stála původně na travnaté ploše mezi obytnými domy v blízkosti hlavní průjezdní komunikace vedoucí po mostě nad původním terénem. Výška je cca 2,8 m, s křížkem 3,2 m. Boží muka jsou členěna do tří hlavních částí. Dole má základový hranol, který přes žlábkovnici plynule přechází ve čtyřhrannou patku, následuje oktogonální dřík a na něj dosedá krychlová hlavice s nástavcem. na třech stranách hlavice jsou vytesány reliéfy, na čtvrté již jen těžko čitelný nápis. Reliéfy představují Ukřižování (s postavou klečícího snad donátora), renesanční kandelábrový motiv a kolčí štítek (nese dva kosmé pruhy, v klenotu má helm a dvě ptačí hlavy za sebou, kolem dokola stylizovanou akantovou rozvilinu). Nástavec je kvadratický, po stranách zdobený palmetami v lunetách, nahoře jen částečně zachovaným ornamentem spletených suchých větví. Na dříku originálu dodatečně vytesaný letopočet 1883, pod nápisem 1802.