městský dům s restaurací Bristol

Třípatrový podsklepený nárožní dům probíhající přes dvě nároží – se třemi průčelními fasádami. Nároží tvoří zaoblené arkýře zakončené balustrádovou atikou přesahující do stran vždy o jednu okenní osu a završené přilbovou střechou. Střecha je sedlová, krytá plechovými šablonami. Průčelí je bohatě zdobené v novobarokním stylu, v přízemí plasticky vystupující pásová rustika, v 1. a 3. patře průběžná podokenní římsa, nad okny převážně segmentové a půlkruhové frontony, ve středním průčelí nad sdruženými okny prolamované nadokenní římsy, ve 3. patře průběžná nadokenní římsa nad okny napojená na segmentově zvednutou šambránu s klenákem. Hlavní římsa je výrazně vysazená, konzolová, mezi konzolami oválná půdní větrací okénka. V krajních polích bočních fasád jsou původní dřevěná rámová vjezdová vrata s nadsvětlíkem vedoucí do průjezdu, odkud je vstup na schodiště. V obou průjezdech je bohatá štuková výzdoba. Schodiště je kamenné, zábradlí z pásoviny, původní dvoukřídlé rámové dveře na schodiště ze dvou třetin prosklené. Přízemí domu zabírá restaurace, v patrech jsou byty. Sklepy částečně klenuté segmentovými klenbami do traverz slouží jako restaurace, její zázemí a skladovací prostory. Původní vstupní dveře do bytu jsou zachovány jen v č. 29 ve druhém patře, ostatní jsou vyměněné za typové dveře s kovovými zárubněmi. V č. 29 jsou i původní dveře na balkóny a okna ze schodiště. Krov je vaznicový se stojatou stolicí, zpevněný párovými kleštinami. Zdi v dvorním prostoru jsou chráněny v rámci MPR.