mariánský sloup

Na čtyřbokém podstavci s představenými tordovanými sloupy osazen čtyřboký pilíř s kompozitní hlavicí a sochou Panny Marie Immaculaty ve vrcholu. Obvod podstavce, zdobeného reliéfy sleduje balustrádové zábradlí se soškami putti. Stěny spodní etáže soklu vyplňují obdélníková zrcadla s reliéfy: Panna Marie Ochranitelka města Uničov, sv. Jan Nepomucký před Madonou, sv. Jan Sarkander před Kristem a reliéf s latinským pamětním nápisem. Na stěnách bočních křídel podstavce vždy po dvou menších, téměř čtvercových polí s reliéfními poprsími apoštolů: sv. Petra, sv. Pavla, sv. Matouše, sv. Marka, sv. Lukáše, sv. Jana, sv. Šimona a sv. Judy Tadeáše. Před tordovanými sloupy sochy světců: sv. Judy Tadeáše, sv. Jiří, sv. Floriána a sv. Josefa s Ježíškem. V nikách podstavce sochy sv. Antonín Paduánský, sv. Barbora, sv. Ondřej a sv. Jan Nepomucký. Nad tordovanými sloupy, na kónických podstavcích sochy sv. Jana Sarkandra, sv. Karla Boromejského, sv. Jakuba Většího a sv. Bartoloměje. U paty sloupu putti s mariánskými atributy: anděl v čele sloupu drží nápisovou pásku, další nese Mariino srdce planoucí pro Boha, třetí žezlo jako atribut Královny nebes a poslední lilii jako symbol Mariina neposkvrněného početí a čistoty.