kříž

Na jednom kamenném stupni je vysoký štíhlý hranolový podstavec složený ze širšího soklu, užší střední části a horní profilované římsy. Na přední straně podstavce v rytém rámu nápis: „+ / TENTO KR / IZ Z NAKL / ADV MIKV / LASSE KO / NSSERA / SAVSEDA / ZDESSIHO / LETA PANE / 1748“, na zadní straně je nápis: „PŘESTAVĚNO A OPRAVENO / 1924“. Na podstavci je masivní kříž s patkou a liliovým ukončením, na něm tělo Krista s rozevlátou bederní rouškou, hlavou skloněnou k pravému rameni, nohy překříženy levá přes pravou. Na hlavě je kovová svatozář ze tří trojic paprsků, nad hlavou nápisová blána IN / RI. Kříž je z pískovce, výšky cca 3,5 m bez stupně, půdorysné rozměry podstavce jsou 71 x 73 cm, stupně 137 x 137 cm.