kříž

Na krychlovém soklu, opatřeném na boku pamětními nápisy a na čelní straně znakem donátora s letopočtem, je osazen hranolový podstavec, ukončený římsou, jeho plochy pokrývají reliéfy, znázorňující utrpení Kristovo, doplněné příslušnými citáty z Písma. Vpředu reliéf Krista modlícího se na hoře Olivetské a anděl v oblacích nese kříž, vpravo Kristus korunován trním, vlevo scéna Bičování. Podstavec nese kříž s krátkými půlkruhově ukončenými rameny, na něm korpus s hlavou vzhůru obrácenou, realisticky podaný v podrobnostech, pokrčené nohy podepřeny zešikmeným dříkem, spojeným soklíkem. Materiál pískovec. Na soklu nápis : Allen Christglaubigen / zur Erinerung seines Leidens hat Friedrich Erbrichter, die errichten lasen MDCCXXXI. U znaku , znázorňujícího vztyčeného lva, písmena F.K. a letopočet 1731. Další nápis : Ofe (sein) hartes Hertz-sehe doch die Liebe an –was Christus vor dich leide-und vor uns genung gethan. Na zadní části kříže monogram : I.K. Ve spodní části kříže zasazeno tepané, rozvilinami zdobené, závěsné rameno pro lucernu. popis znaku: španělský štít a v něm dvouocasý lev ve skoku držící v pravé přední tlapě neurčitělný předmět (kytici?). Turnajská nekorunovaná přilba s přikryvadly, jako klenot vyrůstající doprava obrácený lev ze štítu. (zřejmě nějaký liechtenštejnský úředník)