kříž

Kamenný kříž umístění na dvoudílném podstavci. Spodní díl stojí na betonovém základu, skládá se ze soklu půdorysného tvaru T, který přes profilovaný ústupek přechází do střední části s postranními volutami a nápisovou deskou na přední i zadní straně a je završen vysazenou profilovanou římsou ve středu segmentově vzepjatou. Horní díl se skládá ze soklíku, směrem vzhůru se zužujícího čtyřbokého pylonu a bohatě profilované římsy. Na přední straně pylonu je reliéfní výzdoba pletence s liliemi, pod nimi je kalich s hostií. Vlastní kříž je masivní, ramena jsou zakončená liliovým tvarem. Tělo ukřižovaného Krista má hlavu skloněnu k pravému rameni, kolem beder rozevlátou roušku uvázanou na pravém boku. Nad Kristovou hlavou je nápisová destička s nápisem IN / RI. Na přední straně podstavce je špatně čitelný nápis malovaný na nátěru, který oprýskává: „Poutníče zde stůj / rány moje rozvažuj / rány moje kynou / léta tvoje plynou, / přijde smrt / soud nastane / kam se duše / tvoje dostane“. Na zadní straně ve vyrytém rámu s čtvrtkruhově vykrojenými rohy je rytý nápis: „Z NAKLADU / FRANCA TRONDI / A / TOMASSE KOR / CE / ROKU 1803“ (podtržená písmena jsou větší). Kříž je opatřen barevným nátěrem v barvách bílé, šedé, hnědé a světlé žlutobéžové (na těle Krista). Celková výška kříže cca 4,5 m.