kříž

Na dvou kamenných stupních je podstavec kříže složený z hranolového soklu, který přes profilaci přechází do střední části na bocích konkávně zúžené, završené profilovanou římsou ve středu vzepjatou a stočenou do volut, pod volutami je mušle. Na přední straně je nápis s chronogramem: „SIT PAX IN VIR / TVTE TVA REX CHRI / STE REDEMPTOR / HOC SIGNO SPES EST / SALVTIS PERPETVAE“ (podtržená písmena jsou větší). Na zadní straně postavce je nápis: „R. I. L. A. 1806“. Na podstavci je stupňovitý nástavec zdobený motivem penízků a v horní části drobnou římsou půlkruhově vzepjatou. Nástavec přechází v kónicky se zužující jehlancovitý pylon. Na něm byl dle starších fotografií litinový kříž, nyní je zde kamenný novodobý kříž s korpusem Krista. Vzhledem k nesouladu mezi jednotlivými částmi podstavce je možné, že byl sestaven druhotně z dílů různého původu. Sokl má půdorysné rozměry 64 x 110 cm, celková výška kříže je cca 3,2 m.