kaple sv. Dominika

Volně stojící stavba obdélného půdorysu se zaobleným nárožím. Fasáda hladká s podezdívkou, boční stěny prolomeny vždy jednou osou, okna segmentově zaklenuta a kryta železnou mříží. Průčelí členěno pilastry s římsovou hlavicí a dvakrát ustupující patkou. Na osu prolomen vstup, zaklenutý ustupujícím stlačeným obloukem. Stupňovitý štít hladký, prolomený vysokou, půlkruhově zaklenutou nikou. Střecha sedlová, nad závěrem valbová. Ve vrcholu čtyřboká sanktusová věžička se čtyřmi otvory s půlkruhovým zakončením, které jsou kryty plechovými žaluziemi. Věžička vrcholí cibulí s makovicí a křížem. Interiér zaklenut českou plackou, naproti vstupu vyzděna jednoduchá oltářní mensa. Materiál: smíšené zdivo (cihla, kámen), hladká vápenná omítka, fasádní barva; střešní krytina – vláknocementové šablony, na věžičce plech.