kaple sv. Jana Nepomuckého

Volně stojící výklenková kaplička obdélníkového půdorysu. Fasáda hladká se soklem. Průčelí prolomeno hlubokou, segmentově zaklenutou nikou, uzavřenou železnou mříží. Po stranách oválné vpadliny. Podstřešní jednoduše profilovaná římsa nese sedlovou střechu s jednoduchým křížem ve vrcholu. V nice na jednostupňové obdélníkové základně čtyřboký sokl s rytými rámy a maiuskulním nápisem vpředu – „NAKLADEM KRISTIANA SUŠILA MINAŘE TEN ČAS ZDE Ao 1731“; vzadu nápis nečitelný. Sokl ukončen jednoduchou římsou, na ní oblačná podnož s andílčími hlavičkami. Na podnoži původně socha sv. Jana Nepomuckého v životní velikosti, zcizená na konci 20. století. Dnes je plastika nahrazena jednoduchou malovanou postavou světce na plechu. Materiál: smíšené zdivo (cihla, kámen), hladká vápenná omítka, vápenný nátěr, střešní krytina – plech, podnož pod plastikou - pískovec. Rozměry: výška základny – 35 cm, soklu – 110 cm, podnože – 50 cm.