socha sv. Jana Evangelisty

Hranolový podstavec sochy se skládá ze soklu s profilací v horní části (spodní část je zabořená do země), ze střední části s boky dole stočenými do volut a horní vysazené profilované římsy. Na přední straně podstavce je nápis: „ILUSTRISSIMUS DDIOANN / ILIB BARODE STOMDIND / ..LAS, DRZEWNOWITZ ET T / ..HITZACIN SUP AUSTRIAIN BERC / .NIEDERKAPPEL SAC CAES APOST / MAJ CUBICULARIUS ACTUALIS / TOVE DD STATUUM / ACADEMIAE OLOMUCENAE / DIRECTOR / EXCVDI FECIT PIETAS / ET AMOR EVANGELISTAE“. Na zadní straně je datace 1774. Na podstavci je menší soklík, na němž stojí postava světce bez hlavy. Světec je v životní velikosti, v nařaseném dlouhém rouchu, v kontrapostu s nakročenou levou nohou, v levé ruce drží svitek papíru s nápisem „IN / PRINCIPIO / ERAT / VERBUM / IOANN ..“, pravá ruka ukazuje na nápis či drží psací nástroj. U nohou při pravém boku světce sedí jeho atribut – orel. Na soklíku je nápis: „S. IOANNES EV.“