dva náhrobky Ester Syrakovské z Pierkova

Kámen. Náhrobek se skládá ze dvou desek. Menší zobrazuje tři hošíky v trojarkádě s tabulkami, které označují prostředního jako Petra z Bukovky a dva krajní mrtvě narozené. Bližší údaje o nich jsou na deskách širokého vlysu s erbem Bukůvků s českými, latinkou psanými nápisy. Druhá, vertikálně situovaná deska představuje Esteru s děckem v náručí v arkádě s korintizujícími sloupy. Cvikly arkády jsou zdobeny erby Esteřina rodu. Nad arkádou je celou šíří nabíhající deska s českým textem. Jde o náhrobek Estery Syrakovské z Pierkova, provdané za Jana Bukovku z Bukovky a na Třemešku. (dr. Konšelová). šířka obou kamenných desek: 2,17 m šířka horizontálního náhrobku: 1,27 m výška pravé náhrobní desky: 1,16 m ŠKK byla dne 20. 12. 1971 zapsána jako movitá k. p. a bylo jí přiděleno rej. č.: 38-3439