kříž

Na jednoduché obdélníkové základně čtyřboký, směrem nahoru se zužující sokl. Na přední straně soklu oválný vavřínový medailon s minuskulním nápisem: „Tento krzyž / gest z nakladu / poctivé obce Kobel- / nické postawen / w roce 1811“. Ze soklu vyrůstá pylon s reliéfem Bolestné Panny Marie a motivem kalicha s hrozny na přední straně. Ve vrcholu kříž s patkou a rameny, ukončenými ve tvaru trojlistu. Tělo Krista, prověšené do tvaru písmene „Y“, má hlavu skloněnou k pravému rameni, bederní rouška je svázána u pravého boku. Nohy jsou přibity dvěma hřeby. Nad hlavou je umístěna nápisová blána „IN / RI“. Materiál: pískovec Rozměry: půdorys základny – 140 x 140 cm, výška soklu - 120 cm, výška pylonu - 120 cm, výška kříže - cca 120 cm.