sloup Nejsvětější Trojice

Volně stojící kamenný sloup na podstavci sestavený ze dvou různě starých částí. na dvou pískovcových stupních stojí mírně zkosený hranolový pískovcový podstavec se čtyřmi bílými mramorovými deskami, na kterých jsou tesané nápisy s texty modliteb v češtině. Na zadní straně donační nápis s vročením sochy do roku 1880. Podstavec je ukončen segmentově klenutou profilovanou římsou, na něm stojí pískovcový sloup s patkou a bohatě plasticky zdobenou spodní částí, nahoře ukončený korintskou hlavicí. Vrcholem je bohatě sochařsky řešená kompozice sousoší nejsvětější Trojice. Ve středu čelní strany jsou dvě sedící postavy Boha Otce a Ježíše Krista s křížem, pod jejich nohama je zeměkoule v oblacích a dvě hlavičky andílků. Vyvrcholením celé kompozice je svatozář s letící holubicí Ducha svatého nad hlavami obou postav. Na zadní straně sousoší ve spodní části v oblacích je hlavička jednoho andílka, nad oblaky je svatozář s další hlavičkou andílka.