sousoší malá Kalvárie

Na dvoustupňové základně odstupňovaný dvoudílný podstavec hranolového tvaru. Na čelní straně dolní části podstavce je v mělké rámované obdélné nice s květinovým dekorem v nárožích umístěn reliéf Panny Marie Bolestné. Na zadní straně dolní části podstavce vytesaný nápis s vročením: Zur grösseren Ehre / Gottes errichtet / von Joseph Aberle / aus Nro 81 / aus Döschna / im Jahre des Heils. / 1844 //. Profilovaná průběžná římsa nese na čelní a zadní straně trojúhelníkový fronton s dekorem drobných rytých volut. Zužující se horní část hranolového podstavce je dekorována motivem volut a reliéfem sdružených mušlí při patě, doprovázených vegetabilním drobným reliéfem. Čelní strana dříku nese reliéfy mučících nástrojů Krista – zkřížené hubky s kopím a metly s důtkami. Podstavec uzavírá profilovaná římsa. Na plintu vlastní kamenný kříž jetelového tvaru s korpusem Ukřižovaného Krista. Kristus je oděn do bederní roušky, uvázané při pravém boku. Postava je podána s pokrčenýma nohama, překříženýma v oblasti nártu – pravá přes levou - a přibitýma ke kříži jediným hřebem. Hlava je přikloněna k pravému rameni, na hlavě trnová koruna. Tvář s klidným výrazem, zavřenýma očima. Nad hlavou Krista je umístěna nápisová páska s majuskulami IN / RI. Po stranách horní části podstavce jsou na samostatných konzolách s rytým dekorem volut osazeny sochy Panny Marie a sv. Jana Evangelisty. Vlevo umístěna socha Panny Marie. Zobrazena v pozici stojící figury. Je podána v kontrapostu, s levou nohou předsunutou Zobrazena s rukama překříženýma na hrudi, hlava zvrácena, výrazem je tvář soustředěna na modlitbu. Vpravo od podstavce je situována socha sv. Jana Evangelisty. Je podána s mírně předsunutou pravou nohou. Sv. Jan zobrazen jako mladý prostovlasý muž, s pravicí položenou na hrudi, levá ruka pokrčená a položená(!) na drapérii, která se stáčí kolem boku a splývá přes jeho levou nohu k chodidlům. Hlava zvrácena, se soustředěným výrazem na modlitbu.