hospodářské křídlo

Přízemní hospodářské křídlo obdélného půdorysu, navazující na obytný dům na západní straně dvora. Stavba s půdním polopatrem z pálených cihel kryta sedlovou střechou se skládanou šablonovou eternitovou krytinou. Dvorní fasáda jedenáctiosá s pravoúhlými okny a vstupy ukončenými ztlačeným záklenkem. Okna jsou dřevěná dvoukřídlá šestitabulková ven otvíravá. Dveře ve třetí, čtvrté a sedmé ose zprava osazeny materiálově i provedením rozdílnými výplněmi dveří. Původně úzká štěrbinová okna polopatra z části nahrazena přezděním širšími přibližně čtvercovými okny. Zhruba jižní polovina křídla je bez stropu přízemí a bez střešní konstrukce, zachována v rozsahu obvodového zdiva do výše prvního nadzemního podlaží na západní, jižní a východní straně. Fasáda do dvora je prolomena symetricky dvakrát vstupem, po stranách s výše prolomenými menšími obdélnými okny s cihlovými pasy v záklenku. V levé krajní ose větší obdélné okno je osazeno dvoukřídlým šestitabulkovým ven otvíravým oknem. Další okna jsou osazena fixními kovovými dělenými okny s horní ven výklopnou ventilací. Jižní původně štítová stěna je asymetricky prolomena obdélným oknem bez výplně.