socha sv. Cyrila

Třístupňová základna sochy, z níž střední část nese na přední straně nápis: „Svatí bratři / Patronové naši / orodujte za nás / abychom hodni / byli zaslýbení Pána Krista / Amen.“. Na bocích i vzadu rytá zrcadla, vzadu s nápisem: „Svatý Method / Dal jej postaviti / František Čehovský / a jeho manželka / Marianna ke cti / a chvále Tisíci / leté památce / Leta Páně 1863.“. Postava stojícího světce na plintu v kontrapostu s pravou nohou volnou má pravici zvednutou v žehnajícím gestu, levici opřenou o štít s reliéfem posledního soudu ve třech úrovních: dole peklo, upristřed Archanděl Michael se dvěma troubícími anděly a nahoře Kristus se dvěma klečícími postavami. Sv. Metoděj je oděn v biskupské roucho včetně pákia.