kříž z r. 1850

Na obdélné dvoustupňové základně ve tvaru stlačené krychle spočívá hranolový sokl nesoucí reliéf polopostavy Bolestné Panny Marie. Ve spodní části druhého stupně základny kamenná tabulka s nápisem: „RESTAUROVÁNO 2001“. Na bocích soklu obdélná zrcadla s konkávními rohy. Na zadní straně nápis: „Tento S. Kříž / Fundyrowala / Johanna Mainer / z Diediny Karlowa / Leta Paně 1850“. Sokl je ukončen profilovanou římsou. Pylon ze soklu vyrůstající má na čelní straně reliéf kalicha s hostií s písmeny IHS a hroznu. Na bocích pylonu ryté rámce. Vlastní kříž vyrůstá z kubické základny. Kristus je ukřižován ve tvaru písmene „Y“, hlava výrazně skloněna k pravému rameni, bederní rouška svázána u levého boku, nohy přibity jedním hřebem. Nad hlavou titulus: „IN / RI“.