kříž z r. 1879

Na čtyřstupňové základně sokl se signaturou vpravo nahoře ve střední části: „E. Mělnitzký v Olomouci“. Na třetím stupni základny deska s nápisem: „RESTAUROVÁNO 2001“. Kříž vyrůstá z hranolového soklu s reliéfem Bolestné Panny Marie v mělké nice. Na bocích obdélná zrcadla s hrubě opracovanými plochami. Na zadní straně v negativním zrcadle nápis: „Nákladem / manželů / Josefa a Barbory / PŘIKRYL / z HABLOVA čís. 9. / 1879.“. Sokl ukončen vyloženou římsou. Na sokl navazuje plintus se vsazenou mramorovou deskou s nápisem: „Pochválen buď Ježíš Kristus!“. Plintus je na bocích a vzadu opatřen svislým rýhováním. Na plintu spočívá imitace kamenné podnože nesoucí vlastní kříž. Tělo Krista prověšeno do „Y“, bederní rouška svázána vpředu, nohy přibity dvěma hřeby. Nad hlavou nápisová blána „INRI“.