terasní zeď s oplocením

Oplocení tvoří přímé úseky zdí. Pouze v SZ nároží se zeď mírně obloukově stáčí. Na S a SZ má zeď opěrnou funkci z vnější strany. Vysoká je kolem 1,5 m. Režné zdivo je provedeno z větších lomových kamenů. Místy je použita žula. Na koruně jsou položeny žulové desky. Nad zdí je ještě oplocení ze svislých železných prutů s ozdobně tvarovanými hroty a volutovými sponami u vodorovných nosných příčlí (asi 1. polovina 20. století). Těsně za zdí je ještě nízká vyrovnávací opěrná zídka z lomového kamene. Povrch má také neomítnutý. Na východní straně dosahuje zeď z vnější strany výšky až 6 m (při jižním konci). Mírně šikmý líc zdiva je vyskládaný z hrubě opracovaných pískovcových a žulových kvádříků. Povrch je upravený jen vyspárováním. Na koruně zdi je stejný železný plot. Na J a JZ straně má zeď ve střední části opěrnou funkci z vnitřní strany. Vnitřní výška dosahuje až 1,5 m. Povrch zdi je zde vesměs zpevněný betonem. Koruna je tvořena také betonovou deskou. Na zdi je opět železný plot. Na SZ je ve zdi umístěna branka, navazující půdorysně na přístupové schodiště ke vchodu do předsíně. Od ohradní zdi je branka mírně posunutá. Není zde nijak zvýrazněná. Dvoukřídlová vrátka jsou složená ze svisle kladených tyčí a vodorovných nosných pásnic. Ve spodní části je plechová výplň a nahoře ozdobné spony (asi 1. pol.20. stol.). Při SV nároží se nachází stejně řešená branka. Dostupná je po kamenném schodišti ohraničeném ze severu neomítnutou zídkou z lomového kamene. Horní plochu zídky chrání kamenné desky.