usedlost

Jde o venkovskou usedlost s trojkřídlou dispozicí a s přízemními budovami kolem dvora ve tvaru písmene „U“. Usedlost je tvořena obytným zmodernizovaným stavením na jihu areálu, kolmo na něj navazuje na západě stodola klasické dispozice a na severu jsou situovány chlévy a polootevřená kolna. Na východě je prostorný téměř obdélný dvůr ohraničený na východě pletivem. Štítové průčelí obytného stavení bylo tvořeno hodnotným zdobeným štítem s jetelovitým ukončením, se zdobnými průduchy a s nikou, ve které bývala dřevěná plastika. V přízemí bývaly prolomeny dva okenní otvory, kde okna dvoukřídlá, dřevěná. Trojkřídlá zemědělská usedlost s přízemními objekty se sedlovými střechami krytými zčásti keramickou krytinou (bobrovky) a starší betonovou krytinou. Zápraží vybetonováno. Předzahrádka oplocena plotem z pletiva s kovovými sloupky. Dvůr nezastavěn.