zámek

Na vyvýšené terase, nad severní stranou náměstí situovaný objekt zámku obsahuje ve své hmotě pozůstatky zdiva středověké tvrze. V rámci areálu je zámek umístěn poblíž jeho jižní hranice; přístup do dvora od jižněji položeného náměstí prochází branou završenou trojúhelným štítem. Zámek je dvoukřídlý dvoupatrový objekt s hlavním vstupem prolomeným ve východním průčelí. Střídmé členění fasád obstarávají okenní otvory rámované pásovými šambránami s uchy (analogické rámování má i několik novodobě zvětšených oken), soklová partie a profilovaná korunní římsa. Sedlové střechy nad objektem jsou zvalbené. Čtyři klenuté prostory hlavního dvoutraktového křídla (při dodatečných úpravách došlo u většiny z nich k přepříčkování) leží při východním průčel; užší zadní trakt, rovněž se zaklenutými prostorami, obsahuje schodiště do vyšších podlaží. (pokračování popisu u objektu 1)