tvrz

Původní stavební konstrukce tvrze, patrně renesanční provenience, obsahuje nárožní díl (SZ, JZ) rozsáhlého čtyřkřídlého hospodářského dvora. Stávající průjezd do dvora - valeně zaklenutý s trojúhelnou výsečí - proniká západním bokem původního objektu; valené a křížové klenby s výsečemi uzavírají prostory sousedící s průjezdem; klenutá prostora vpravo od vjezdu je na klenbách opatřená dekorativní malířskou výzdobou. Fragmenty malířské výzdoby jsou patrné v severozápadním křídle nad klenutými prostorami přízemí. Severovýchodní křídlo prodělalo zásadnější stavební úpravy kolem polovina 19. století; císařský otisk stabilního katastru z roku 1830 zachycuje ve zmíněné části dvora kratší, v půdorysu zalomené křídlo; uzavření dvora z této strany, "vyrovnání" vnějšího průčelí a plackové klenby ve východní části křídla jsou výsledkem proběhlých úprav.