venkovská usedlost

Usedlost čp. 18 je vystavěná na okraji návsi u průjezdné silnice Kvítkovice - Čakov. Jedná se o velkou usedlost se dvěma bránami, která byla v 70. letech 20. století rozdělena na dvě samostatná čísla popisná – 8 a 18. Vpravo situované čp. 8 je novodobě přestavěné. Čp. 18 sestává z brány, vlevo od ní z původního výměnku, nyní vedeného jako obytné stavení, za ním z bývalého chléva, velké kolny, kolničky s průchodem do zahrady, vpravo od brány ze špýcharu, ze dvora, který pak příčně uzavírá stodola. Čp. 8 vpravo tvoří obytné stavení s prostým trojúhelným štítem, na ně navazuje ohradní zeď s bránou a brankou. Za obytným stavením jsou chlévy, dvůr uzavírá příčně orientovaná stodola novodobě přestavěná k obytným účelům a vlastním čp. 31. Obě stodoly tvoří jeden hmotový celek na západní straně dvora.