usedlost

Uzavřená venkovská usedlost čp. 7 se nachází při JZ okraji návsi a vstupní průčelí tvoří západní část strany návsi. Vstupní průčelí je orientováno k východu a je tvořeno volutovým štítem obytného stavení, špýcharu a výměnku a štíty obytného stavení a špýcharu jsou spojeny ohradní zdí s bránou a brankou. Usedlost tvoří významný urbanistický prvek v intravilánu obce a je situována na území vesnické památkové zóny. Venkovská uzavřená usedlost je tvořena na severní straně obytným stavením, na které navazují stáje a dále kolna. Závěr usedlosti na západě je tvořen stodolou. Na jihu se nachází špýchar a za ním dále je budova výměnku s navazujícími chlévy. Na nároží výměnku navazuje krátký úsek ohradní zdi s dřevěnými vraty, která je rovněž součástí kulturní památky. Na jihu je usedlost uzavřena obvodovou stěnou sousedního objektu. Venkovská usedlost slouží k rekreaci.