usedlost

Téměř čtvercová venkovská usedlost s budovami seskupenými kolem dvora je orientována vstupním dvouštítovým průčelím k severu. Dvouštítové průčelí je tvořeno trojúhelným štítem obytného stavení a volutovým štítem špýcharu, mezi kterými se nacházejí chlévy s podélnou orientací a vstupní branka. Na východní straně se nachází obytné stavení mírně předstupující před líc fasády chlévů a branky a na něj navazují bývalé stáje. Na jihu je dvůr uzavřen průjezdnou stodolou s průjezdem a s hlavním vstupem nacházejícím se mezi stodolou a stájemi. Západní strana areálu je v přední části tvořena špýcharem s navazující dřevěnou kolnou a v zadní předstupující části kolnami s dřevěným polopatrem, které navazují na stodolu. Jednotlivé kolny na sebe nenavazují, kde zadní kolny s polopatrem jsou předsazeny a prostor mezi kolnami je oddělen zadními dřevěnými vraty bez památkové ochrany. Předělení dvora pletivem a přístavky a přístřešky ve dvoře jsou bez památkové ochrany.