sloup se sochou sv. Antonína

Kamenný sloup s vrcholovou sochou sv. Antonína z Padovy vyrůstá ze čtvercové základny a je umístěný v ohrádce ze čtyř kamenů spojených dřevěnými kůly. Základna sloupu je ukončena oblounem. Na ní je umístěn čtyřboký sokl završený masivní vyloženou římsou. Sokl je zdoben rytými rámy a přední strana je opatřena erbem rodu Collaltů a nápisem s datací. Ze soklu vyrůstá poměrně vysoký sloup s profilovanou paprsčitou patkou a mírnou entazí. Sloup je završen ukončujícím prstencem a čtyřbokou hlavicí s palmetovým dekorem. Celý dřík sloupu je spirálově obtočen reliéfní révou s motivy hroznů. Na hlavici je umístěna socha světce v podživotní velikosti o výšce cca 100 cm v poměrně strnulém archaickém zobrazení. Světec je oděn v jednoduchý téměř nezřasený mnišský plášť přepásaný jednoduchým páskem se zavěšeným růžencem u levého boku. Pravá pokrčená ruka přidržuje jednoduchou monstranci s hostií. V pokrčené levici drží zavřenou knihu, na které sedí žehnající Ježíšek. Kolem hlavy sv. Antonína i Ježíška jsou masivní zlacené obroučky. Sloup a sokl jsou na několika místech zpevněny železnými skobami.