boží muka

Kamenná barokní sloupková boží muka se nachází v severní části obce za hřbitovem při silnici ke Zdeňkovu. Boží muka stojí na jednostupňové čtvercové základně, na které je umístěn čtyřboký sokl s obdélnými vpadlými poli s psaníčkovou bosáží. Ze soklu vyrůstán dřík sloupu s entazí, paprsčitou patkou a prstencem ve vrcholu. Sloup je ukončený čtvercovou profilovanou krycí deskou, na které je umístěna čtyřboká kaplice. Kaplice je ze všech stran členěna mělkými nikami s ustupujícím segmentovým záklenkem. Horní profilovaná krycí deska nese stříšku ve tvaru čtyřbokého mírně projmutého komolého jehlanu završeného vrcholovou koulí s vetknutým dvouramenným kovaným křížkem s jetelovým zakončením. Při poslední opravě po roce 2010 byly přesunuty cca o 13 m směrem k obci.