zámek

Areál zámku a hospodářského dvora (vrchnostenský areál) zaujímá podstatnou část intravilánu vesnice. Zámek s kaplí sv. Jana Nepomuckého je situován na velmi nízké a nevýrazné terénní vlně, klesající od severozápadu (od návrší Křížek) do údolí Němčického potoka s rybníkem. Na zámek na severní straně navazuje rozlehlý, dnes dosti zpustlý zámecký park. V západní části parku jsou soustředěny drobné okrasné stavby – vyhlídkový pavilon u kuželníku, zahradní altán a torzo skleníku s kašnou. Jižně od zámku je na svahu mezi novodobou silnicí a budovou zámku situován areál dvora na nepravidelném čtyřúhelníkovém půdorysu. Při vjezdu na jihovýchodní straně dvora je východní stodola, na jihozápadní straně stáje a na severozápadní straně západní stodola. Severovýchodní stranu ohraničuje zámek, resp. taras před zámkem a bývalý správcovský dům čp. 45. Volně ve vnitřním prostoru dvora stojí sýpka a holubník. Za budovou stájí ve svahu rozkládala užitková zahrada. Pod ní, mezi novodobou silnicí a zahradou, stojí dům čp. 21. Součástí památkové ochrany je špýchar na st.parc.č. 89, který se nachází západním směrem od areálu zámku. Památková ochrana se nevztahuje na přístavky a přístřešky v prostoru hospodářského dvora.