venkovská usedlost

Areál chalupy je umístěn v severovýchodní části návsi a tvoří nedílnou součást její kompaktní fronty. Původně areál na půdorysu písmene L tvořený obdélným obytným stavením s chlévy navazujícími ve hmotě, otevřenou sloupovou kolnou (dnes zaniklá), která krovem byla spojena s malou stodolou uzavírající napříč úzký dvůr. V místě části někdejší kolny přiléhající k chlévům je vyzděna nízká teráska dříve krytá dřevěnou pergolou (odstraněna). Mezi někdejší kolnou a stodolou je dále malý obdélný sklípek s externím vstupem. Úzký dvůr, přístupný z návsi novodobými vraty, je z obou stran sevřen zdmi sousedních usedlostí čp.21 a 23. Dle starší dokumentace byl v levé část dvora novodobý přístavek prasečího chlívku, patrně přistavěný ke zdivu sousední usedlosti čp.21 (přístavek odstraněn). Před průčelím a podél vstupu je vyzděn poměrně vysoký kamenný taras vymezující předzahrádku s dochovanou pumpou. Celý areál ukončuje na severu ovocný sad navazující na stodolu (sad není součástí areálu).