fara

Fara s areálem se nalézá v jižní části města, na křižovatce ulic Budějovická a Podhájek, na svahu severně od kostela. Fara slouží původnímu účelu, hospodářské budovy byly většinou adaptovány k obytným účelům. Patrová budova s valbovou střechou a hlavním, pětiosým průčelím se obrací k severu do ulice Podhájek. Hlavní vchod je přístupný od severu po schodišti (viz. č. 8). V přízemí se nalézá klenutá chodba a dvě klenuté místnosti, zbylé prostory a první patro jsou plochostropé. Po nedávné rekonstrukci jsou v interiéru položeny na podlahách nové dlažby. Při obnově farní budovy byl neuváženě odstraněn záchodový přístavek s neobvyklým architektonickým členěním, zachycený ještě na fotografii GA z roku 1986.