rudný důl

Hornický areál sestává z tří jámových a odvalových pásem orientovaných paralelně ve směru JZ-SV. Vzdálenost nejjižnějšího pásma od středního pásma je 45-50 m, mezi prostředním a nejsevernějším pásmem je asi 130 m. V nejsevernějším pásmu lze rozeznat 8 jam bez odvalů či jen s nepatrnými konvexními útvary, vzdálenost jam od sebe činí 9-12 m. Prostřední pásmo je tvořeno 16 jamami s rozestupy 8-12 m. Nejjižnější pásmo je porušeno aplanací, mohlo být dlouhé 390 m. V jeho západní části lze rozlišit 22 jam, vzdálené 9-12 m, někdy 15-20 m, menší jámy jsou od sebe často vzdáleny 4-6 m. Severovýchodní část pásma je tvořena 13 jamami a má délku 100 m. Jedna z šachet západní části jižního pásma byla archeologicky zkoumána roku 2015. Měla zhruba čtvercový profil s délkou strany 2 – 2,1 m a byla vybavena výdřevou, dendrochronologicky datovanou do let 1266/1267 a 1267/1268.