kaple Ukřižování

Kaple se nachází v severní části města u křižovatky ulic Ke Třem křížům a Pod Kaštany. Situovaná je ve svahu mimo komunikaci pod vzrostlými stromy. Kaple je obdélného půdorysu s fasádami členěnými pilastry se zjednodušenou stylizovanou hlavicí. Průčelí je prolomeno segmentově zaklenutým vchodem přístupným dvěma stupni schodiště. Vstup je uzavřený dvoukřídlými mřížovými dveřmi předsazenými před plechový poprsník. V horní části mříže se nachází letopočet 1895. Průběžná profilovaná podstřešní římsa nese sedlovou střechu, v závěru valbovou. Střešní krytinou je pálená francouzská dvoudrážková taška. Nad průčelím je volutový štít završený trojúhelníkovým ořímsovaným frontonem s kovovým latinským křížem ve vrcholu. Štít je prolomený mělkou pravoúhlou nikou. Vnitřní prostor kaple je zaklenut valenou klenbou. V interiéru je umístěn velký dřevěný kříž a dva obrazy.