zámek

Jednopatrový objekt obdélného půdorysu se obrací východním, devítiosým průčelím do náměstí; budovu kryje zvalbená sedlová střecha. Nad portálem hlavního průčelí jsou malované znaky - eggenberský a schwarzenberský. V podstatě dochovaná dispozice přízemí i patra se v přízemí manifestuje zaklenutými prostorami, v patře kombinací plochostropých a zaklenutých místností. Ústřední sál je na stropě, rozděleném na tři obdélná pole, opatřen dekorativní výmalbou se štukovým orámováním. Analogický dekorativní prvek se objevuje i u dalších místností druhého podlaží. Valeně zaklenutým průjezdem je z náměstí přístupný dvůr areálu, obklopený po obvodu hospodářskými objekty. Stavební úpravy budov na východní a severní straně areélu zčásti narušily nebo znehodnotily jejich autentické hodnoty.