kostel Jména Panny Marie

Ve středu obce Sepekov se nachází kostel P. Marie s ambity a kaplemi. Kostel Panny Marie v Sepekově je oválná stavba, vytvořená ve slohu vrcholného baroka. Areál kostela je doplněn ambity, které mají čtyři brány v osách a v rozích čtyři kaple, zaklenuté kopulemi s lucernami. Kaple jsou zasvěceny sv. Linhartovi, sv. Augustinovi, sv. Norbertovi a sv. Janu Nepomuckému. Oválný jednolodní kostel se z vnějšku projevuje jako protáhlý oktogon s konkávně vydutými užšími boky. Jednolodní kostel je zaklenut kopulí s lucernou. K lodi kostela přiléhá pravoúhlý presbytář se sakristií a souměrně v ose je vysunuta chrámová předsíň s věží. Ve výklencích věže je umístěna socha Immaculaty – Panny Marie, sv. Jakuba a sv. Vavřince. Pro zaklenutí kostela byla užita valená klenba.