kostel Povýšení sv. Kříže

Jednolodní kostel s vížkou v západním štítu lodi stojí na východní straně Husova náměstí. Před vchodem do kostela se nachází kříž. na podzim 1840 byl kostel vymalován malířem Šubrtem, slavnostní vysvěcení se konalo 23. května 1841. Kostel je jednolodní s pravoúhlým presbytářem a věží nad západním průčelím, zaklenut plackami. Zařízení současné se stavbou. Zvony ve věži byly zrekvírovány za první světové války, v září 1930 byly slavnostně vysvěceny dva nové, které však na věži zůstali jen do roku 1942, kdy potkal je osud jejich předchůdců. Až v roce 1990 byly posvěceny dva nové zvony: Václav a Marie – Anežka. Na přelomu 20. a 21. století je kostel postupně renovován. V roce 2006 pořízeny nové varhany. [mapa]