kostel sv. Jiljí

Na sever od areálu kláštera se nachází románsko-gotický kostel svatého Jiljí, který ve své nejstarší t.j. románské podobě vznikl ve dvou stavebních obdobích. Hřbitovní kostel sv. Jiljí je jednolodní orientovaná stavba s polygonálně uzavřeným presbytářem. K severní straně presbytáře přiléhá sakristie. Na západní straně kostela, je nesymetricky situovaná hranolová věž zakončená zvonovým patrem s podsebitím. Podél jižní fasády věže přiléhá dřevěná konstrukce kryjící přístupové schodiště. Nad presbytářem se nachází sanktusová vížka. Kolem kostela se nachází používaný hřbitov, který je ohraničen ohradní zdí s bránou na jihu. Na severní straně hřbitova, v blízkosti kostela, se nachází márnice, na kterou se nevztahuje památková ochrana.