měšťanský dům

Dvoupatrový dům, vznikl spojením čp. 7 a čp. 9. Na severní a zčásti i východní ( není součástí této KP) straně dvora stojí dvouposchoďová pavlačová křídla s litinovým zábradlím z roku 1852. Samostatně stojící jednopatrové klasicistní stavení na jižní straně dvora má přízemní prostory zaklenuté křížovými klenbami do středního pilíře. Tyto klenuté prostory jsou využívány jako sklepy pro byty hlavního objektu, v patře je byt. Je zřejmé, že klasicistní přestavba ponechala ze staršího organismu obou domů jen velmi málo. Dům narůstal i v dalších desetiletích první poloviny 19.stol. Podle plánů z roku 1827 byla situace dvorní zástavby odlišná od dnešní. Druhé poschodí hlavní budovy bylo zřízeno až za atikou v r. 1884. Dům slouží k obytným účelům ( bytový dům s byty města), prostory v přízemí jsou využity jako prodejna ( při průčelí), nebo jako skladovací prostory různých firem ( dvorní křídlo).