administrativní budova

Jednopodlažní objekt na podélném půdorysu, osa nízké sedlové střechy je orientovaná přibližně sever – jih. Plášť budovy je zděný, omítnutý světlou omítkou, nízký kamenný sokl je oddělen zděnou římsou. Fasády jsou členěny lisénami a bohatě stupňovanou korunní římsou, všem čtyřem stranám dominují nízké tabulové štíty, lemované lisénami s dekorem v horních částech, ve štítových stranách vyšší se složitějším členěním. V podélných stranách jsou tříosé štíty umístěny asymetricky, k severní straně byla pravděpodobně přistavěna část se dvěma okny. Podélné fasády jsou devítiosé, štítové tříosé, do půdního prostoru dvouosé. Dřevěná špaletová okna, členěná do kříže s horními i spodními otevíravými křídly se segmentovými záklenky jsou lemována dekorativně členěnými šambránami s klenáky. Vstup je umístěn v severní ose západního štítu, tj. směrem k ústřední komunikaci areálu, přístup je umožněn kamennými schody s podestou a zábradlím. Nový vstup je umístěn ve východní podélné fasádě, ve střední ose štítu, je přístupný po schodech s podestou a zábradlím. Vnitřní dispozice je změněna, přizpůsobena novému využití, tj. chráněnému bydlení v podkroví a výukovému centru charity v přízemí. Obnova zcela zchátralého a staticky narušeného objektu proběhla v letech 2009 – 2011. Obnova exteriéru byla vedena k návratu původního architektonického výrazu (obnova oken v původním členění i provedení, obnova dekorativních prvků fasád) s výjimkou pro úpravy podkroví, které si vyžádalo osazení střešních oken po obou stranách střechy. V interiéru zůstaly zachovány původní špaletové zárubně s kazetovými dveřmi.