koupelny

Srostlice dvou budov koupelen je jednopodlažní omítaný objekt na nepravidelném podélném půdorysu přibližně tvaru L. Severní, téměř čtvercová část je mírně předsazená do ústřední komunikace, uliční i dvorní fasády mají nízké trojúhelné štíty, kryté sedlovými střechami, obě tyto fasády jsou členěny lisénami a třemi okenními osami. K severní fasádě přiléhá další objekt (není součástí koupelen), jižní je společná s druhou částí objektu. Jižní část objektu, obdélná, podélnou osou orientovaná kolmo k ústřední areálové komunikaci a souběžně se severní částí je krytá stanovou střechou s obdélným světlíkem s valbovou střechou, fasáda je členěná korunní římsou. K jižní obvodové zdi byl druhotně přistavěn krček, spojující koupelny s objektem cechovny (krček v r. 2015 zbourán a postaven nový), okna zde byla zevnitř hladce zazděna, z exteriéru jsou patrné zbytky šambrán. Do obou fasád, obrácených k ústřední komunikaci byla nevhodně proražena vrata. Okna jsou ocelová, průmyslová, členěná do rastru, s obloukovými záklenky, částečně zazděná nebo vyplněná sklobetonovými tvárnicemi. V interiéru zůstaly dochované cenné konstrukční prvky – ocelové konstrukce krovů, v řetízkové šatně (jižní část) nosná konstrukce řetízků; v severní části (koupelny) část původní členité dlažby v šedo-okrové kombinaci s florálním motivem. V r. 2015 byla zahájena postupná obnova objektu, ubourány zdevastované přístavky při východní fasádě (dvůr), byl opraven interiér (podlahy, stěny, dochované konstrukce krovu byly zakryty demontovatelnými podhledy, zbytek dlažby byl přenesen a použit v sociálním zařízení). Postupně jsou opravována a doplňována okna, vyměněna a přemístěna vrata a obnovovány omítky s dekorativními prvky zcela zničených fasád. Obě části budovy jsou mírně nakloněny vlivem poddolování, na zdech patrné mírné statické poruchy.