dílny

Objekt na výrazně podélném půdorysu, krytý vysokou symetrickou sedlovou střechou s plechovou šablonou. Využívá terénního zlomu tak, že je z jihozápadní podélné strany dvoupodlažní, ze severovýchodní pak jednopodlažní. Fasády v režném červeném zdivu jsou architektonicky členěny pilastry a římsami s bohatým plastickým dekorem, obloukovými okenními záklenky a pásky z tmavých cihel, ve středovém mělkém rizalitu jihozápadní fasády je nad širokým oknem se stlačeným obloukem letopočet 1896 s hornickým znakem kladiva a mlátku. Ze severovýchodní strany je venkovním schodištěm zahloubeným do anglického dvorku přístupný suterén (dnes uzavřen). Původní vstupní dřevěné dveře se dochovaly na severozápadní a severovýchodní straně, v jihozápadní a severovýchodní fasádě jsou druhotně proražena ocelová dvoukřídlá vrata. Původní okna v severní části jsou dřevěná, otevíravá, členěná do kříže, v jižní pak jsou okna ve stejném formátu a velikosti, ale průmyslová, členěná do rastru. V interiéru, v 1.NP severní části objektu je dochováno ocelové schodiště do půdního prostoru s podstupnicemi z perforovaného plechu a s litinovým zábradlím a zajímavá iluzivní dlažba v šedých odstínech (v dnes nepřístupné části). Jižní část 1.NP je halový prostor s ocelovou konstrukcí krovu. Objekt je využíván pouze v části 1.NP, zbytek je prázdný. Ze severozápadní strany byl terénní zlom upraven schodišti a opěrnou kamennou zdí, dnes v havarijním stavu.