strojovna

Halový objekt na výrazně obdélném půdorysu, se zvýšeným soklem pro patro základů strojů, krytý nízkou sedlovou střechou s hřebenovým světlíkem. Režné červené zdivo fasád je kombinováno s výraznými omítanými plochami, především v místech původních průmyslových oken s obloukovými záklenky v patře strojů, kolem r. 2000 zazděnými. V pásu pod střechou jsou odlišně pojaty nízké obdélné plochy v šedé strukturované omítce. Fasády rytmizují lizény a další drobné omítané geometrické plošky. K severozápadní podélné straně je přisazena nižší přístavba, později rozšířená, s dnes přeformátovanými okny. Hlavní vstup je z jihozápadní štítové stěny po druhotně provedeném zděném schodišti. V interiéru byly provedeny úpravy v souvislosti s jejím využitím pro úpravu kovů (galvanovna). Halový prostor patra strojů je prosvětlen hřebenovým světlíkem se sedlovou střechou. Otevřený ocelový subtilně řešený krov zůstal zachován.