socha sv. Jana Nepomuckého

Na čtvercové podnoži je umístěn čtyřboký sokl s čtvercovou základnou, hranolovým dříkem ve spodní části rozšířeným a členěným vyloženou hranatou prstencovou římsou, završený jednoduchou římsovou deskou, na níž je kruhový plintus s postavou světce v podživotní velikosti. Figura je v kontrapostu s pravým vytlačeným kolenem a tělem prochází esovitý pohyb. Světec je oděn v rozevláté kanovnické roucho s biretem na hlavě, v pokrčených rukou drží před tělem kříž s korpusem, zdvižený k levému rameni. Hlavu sklání k Ukřižovanému. Kolem hlavy obroučka z hvězd. Na čelní straně základny je rytý majuskulní nápis: PŘESTAVĚNO LP MCMXXXIII. Čelní strana prstencové římsy je vyplněna majuskulním nápisem: PROS ZA NÁS.