ohrazení jižní zahrady

Jižní zahrada se rozkládá před jižním průčelím Horního zámku, má obdélný tvar a na jižní straně je zkosená. Zahrada je ohraničena vysokou ohradní zdí se třemi branami, střílnami, věžicemi a cimbuřím. Zeď je na východní, části západní a části severní strany osazena segmentově zakončenými nikami prolomenými klíčovými střílnami. Na jižní straně je součástí ohradní zdi altán, po jehož obou stranách je navazující zeď snížená a ukončená cimbuřím. Koruna zdi je kryta pálenou krytinou. Na vnějším jižním nároží zdi je vížka polygonálního tvaru na válcové stupňovité podnoži, hladká fasáda je členěna průběžnou podokenní a korunní římsou, obdélnými okny a završená jehlancovou stříškou. Na východní zdi je vížka segmentového půdorysu zakončená kuželovou stříškou.